torstai, 16. helmikuu 2012
Sain maistaa tätä suklaapiirakkaa kaverini luona ja oli kyllä niin hyvää että piti ittekkin kokeilla. Ohje oli Valion vihkosessa, joka tuli postin mukana. Mutta löytyi muuten myös tuolta netistä.
Vähän piti ohjetta muutella, kun kaikkia aineita ei ollut tarpeeksi, mutta alkuperäinen ohje suoraa Valion sivuilta:
Valmistusaineet
Kuorrutus
200 g |
taloussuklaata |
100 g |
mantelilastuja |
3/4 dl |
sokeria |
1 rkl |
mantelilikööriä |
1 1/2 rkl |
vehnäjauhoja |
2 dl |
Valio kuohukermaa |
Pinnalle
1 1/2 dl |
pistaasipähkinärouhetta |
Tarjoiluun
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet. Sulata Oivariini tai käytä Valio Oivariini® juoksevaa. Sekoita siihen appelsiinitäysmehu ja marmeladi.
Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja rasva-appelsiiniseos.
Kaada leivinpaperille uunipannulle.
Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min.
Valmista sillä aikaa kuorrutus: Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi, nosta levyltä.
Levitä kuorrutus esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle karkea pistaasirouhe.
Kypsennä vielä n. 5 min.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja manteliliköörillä.
Leikkaa jäähtyneen tortun reunat siisteiksi. Paloittele sopivan kokoisiksi neliöiksi. Tarjoa maustetun kermavaahdon kera.
Kommentit