Tämän ohjeen löysin Marielta. Dajmi on mun ihan herkkusuklaata ja tästä tuli kyllä oikeen hyvvää ja "oikeen" dajmin makusta.

 

Ohje on suoraa Marielta

Dajm:

2 rkl vehnäjauhoja

2rkl siirappia

2 rkl voita tai margariinia

1 rkl kermaa

1/2 dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä

1 dl sokeria

1 rkl tavallista tai tummaa kaakaojauhetta (tavallisella tulee vaaleampaa ja miedomman makuista, itse pidän enemmän tavallisella kaakaojauheella)

1 50 g maitosuklaata

Laita rasva kattilaan. Anna sulaa hetken. Lisää kerma ja muut ainekset paitsi suklaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada seos leivinpaperille, laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli taikina ohkeiseksi levyksi. HUom! Toimi ripeästi sillä taikina jäähtyy nopeasti ja kovettuu kovaksi. Anna levyn jäähtyä ja kovettua. Sulata mikrossa tai vesihauteessa suklaa sulaksi ja levitä levyn päälle. Anna suklaan kovettua ja taittele paloiksi.