Juustotorttu

Tämä ohje on ollut jossain Pirkka-lehdessä. Vähän muuttelin ohjetta, kun lisäsin suklaata tuohon pohjaan (on mun mielestä parempaa suklaan kans ;)), täytteeseen laitoin persikkaa ja sitten tein vielä tuon kuorrutteen tähän. 


1911826.jpg
Kakku koristeltuna, koristelun idea Marialta :) (Päällyste näyttää ihan hassulta tässä kuvassa.. näytti luonnossa paremmalta ;) )


Pohja:

150g (12kpl) digestivekeksejä
75g voita
100g maitosuklaata (voi jättää pois)

Täyte:

4 liivatelehteä
4dl kermaa
200g vanilja tuorejuustoa
2dl kermaviiliä
n.4rkl esim. säilykepersikan mehua
1rkl vanilliinisokeria
1dl sokeria
persikan palasia

Kuorrute:

2dl persikkasosetta (pilttiä)
2 liivatelehteä
2rkl vettä

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja suklaa. (Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan päälle muovikelmu.) Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille mahdollisimman korkealle (ite laitoin vaan pohjalle). Siirrä vuoka jääkaappiin

Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.

Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, vanilliinisokeri, sokeri ja persikan palaset. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivate-mehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää persikkasose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi. (Tämä kuorrutuksen ohje on chocomum:lta)

Irrota torttu varovasti vuokasta veitsen tai lastan avulla (pyöräytä veitsellä reunoja pitkin) ja koristele esim. marjoilla, hedelmillä, kermavaahdolla yms..