Tämän ohjeen sain kaveriltani, jonka kanssa myös tein tätä ekaa kertaa.. muistaakseni juhannuksena.. :)
Lihapullien kanssa meillä oli riisiä, tomaattikastiketta, kreikkalaista salaattia ja tzatziki-dippiä. Ja oli muuten ihan tosi hyvää! 


1913592.jpg

Lihapullat:
(tästä tulee 2:lle hengelle)

2 viipaletta kuoretonta leipää
vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli
250g jauhelihaa
1 muna
1 tl suolaa
2 rkl hienonnettua persiljaa
½ tl oreganoa
½ tl mustapippuria
Pinnalle: vehnäjauhoja
Paistamiseen: öljyä


1. Liota leipäviipaleita vedessä. Purista lionneista leivistä vesi pois kämmenten välissä.
2. Kuullota öljyssä hienonnettu sipuli.
3. Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
4. Tee kostutetuilla käsillä lihapyöryköitä.
5. Pyörittele pyörykät lautasella, jossa on jauhoja.
6. Kypsennä paistinpannulla kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Paita useammassa erässä.

Tomaatti kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ prk tomaattimurskaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl ketsuppia
½ rkl hienonnettua persiljaa

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulit.
2. Lisää tomaattimurska ja mausteet.
3. Hauduta hiljaisella lämmöllä 15 min.
4. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat kastikkeesta tasaista.
5. Voit halutessasi kaataa kastikkeen lihapyöryköiden päälle, tarjota erikseen tai sekoittaa pastan tai riisin joukkoon.