Tässä toinen hääkakku viikonlopun juhlista. Tässäkin on 6-munan pohja. Tykkään ite kovasti marsipaanista ja teinki tähän marsipaani kuorrutuksen. Tuon marsipaanin ois voinu kaulia vielä ohuemmaksi, mut en usklatanu hirveen ohueksikaan kaulia et ei sitten näy läpi ;) Koristelun olin aatellu ihan erilaiseksi, mut ihan kivan näkönen oli näinki :)
Tämänki leikkasin kolmeen osaan ja laittoin tähän loput tuosta vadelma-valkosuklaamoussesta, mitä jäi tuosta toisesta kakusta.
Värjäsin ite tähän tuon marspinaanin ja sitten kun kaulitsin marsipaania niin huomasin et leivinalustaan oliki jääny tuota väriä ja se sitten tarttu marsipaaniin ja teki sellasen hienon väriläntin :/ En viittiny enää alkaa uudestaan marsipaania kauliin (kun olin jo muutaman kerran sen uudestaan kaulinu...) mutta onneksi nuilla kukilla sai peitettyä hyvin sen värivirheen :)

1942233.jpg

Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti nostelemalla. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 30min.

Täyte:
vadelma-valkosuklaamoussea (jäi tuosta edellisestä kakusta)
2 dl kermaa
1 prk persikoita


Leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan ja kostutin pohjat vanilja-maidolla. Ensimmäiseen väliin laitoin vadelma-valkosuklaamoussen ja toiseen kermaa ja persikan siivuja. Käärin kakun kelmuun ja annoin olla yön kylmässä.

Aamulla tein sokerikreemen marsipaanin alle (Ohjeen löysin kinuskikissalta) ja kalutsin marsipaanin ja laitoin kakun päälle (tähänkin löytyy hyvät, kuvalliset ohjeet Kinuskikissalta.) Mulla meni 2,5 pötköä valkosta marsipaania, mut ois varmaan kaksi pötköä riittäny..

Sokerikreemi ohje kinuskikissalta
125g margariinia
½ tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini notkeaksi Lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Josk kreemistä tulee niin paksua, ettei se levity helposti sitä voi lämmittää hieman mikrossa.


1942234.jpg