Sisko tuli käymään viikonloppuna ja tehtiin tätä jälkkäriks, on kyllä tosi hyvvää jätskin kanssa ;)
Tämä ohje on Martan kesäkirjasta ja tein sen puolikkaana meille, mut silti oli isot annokset.

Ohje suoraa kirjasta:

200 g margariinia
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
1 l mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)
0,5-1 dl sokeria

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri kulhossa. Lisää ruisjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele n. 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Voit käyttää myös pieniä annosvuokia tai uuninkestäviä kuppeja.
Kaada tuoreet tai jäiset mustikat vuokaan. Lisää jäisiin mustikoihin 1 rkl perunajauhoja.
Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri. Tee lopusta taikinasta kukolle kansi.
Paista mustikkakukkoa uunissa 175 asteessa n. tunti. (itte paistoin kyl nuita vaan n. 40min.) 
Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.