Tein näitä tryffeleitä jo jouluksi, mut on ollu vähän taukoa tässä päivittelyssä joten nyt vasta nämä tänne sain ;)

Nämä tryffelit on kuorrutettu tomusokerilla ja kaakaojauheella, mutta ne vois koristella myös suklaalla. Nämä on tosi hyviä! :)

 

 

Tämä ohje on suoraa kirjasta Suklaa (Linda Collister), tästä tulee n.50kpl

2 dl kuohukermaa

300g hienoksi pilkottua tummaa suklaata

suklaa kuorrutukseen:

250g sulatettua tummaa tai valkosuklaata

5 rkl hienointa kaakaojauhetta siivilöitynä

lisäksi tryffelivuokia

1. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se hitaasti kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja anna kerman jäähtyä useita minuutteja (älä anna kuitenkaan jäähtyä liikaa9 laita pilkottu suklaa kuumuutta kestävään astiaan ja lisää kuuma kerma. Astea sivuun pariksi minuutiksi.

2. Sekoita varovasti, kunnes seos on tasaista -älä sekoita liikaa tässä vaiheessa. Anna seoksen jäähtyä. kun seos on jäähtynyt, muttei vielä jähmettynyt vatkaa sitä voimakkaasti puukauhalla, kunnes se on hyvin paksua, vaaleaa ja kuohkeaa (saa vatkata aika kauan.. :))

3. Pursota seos tai tee siitä teelusikan avulla marmorikuulan kokoisia nokareita leivinpaperille tai suoraa tryffelivuokiin. Anna jähmettyä kylmässä. (Itte pyörittelin ne tomusokerissa ja kaakaojauheessa ja sitte laittoin kylmään)

Kuorrutus:

4. Laita 250g pilkottua suklaata kuivaan kuumuutta kestävään kulhoon ja aseta kulho höyryävään, mutta ei kiehuvaan vettä sisältävän kattilan päälle. Vesi ei saisi ulottua kulhon pohjaan eikä alkaa kiehua. (suklaan voi myös ensin temperoida). Ota kulho kattilasta.

5. Päällystä jokainen tryffeli kastamalla se hetkeksi sulaan suklaaseen kahden haarukan avulla. Aseta kuorrutetut tryffelit takaisin laivinpaperille ja odota, kunnes suklaakuorrute on lähes jähmettynyt, jos tryffelit ovat hyvin kylmiä, suklaa jähmettyy heti.

6. Kun suklaakuorrute on vielä pehmeää, kierittele tryffelit kaakojauheessa. Säilytä tryffelit ilmatiiviisti pakattuina viileässä paikassa tai jääkaapissa tarjoilemiseen asti.