Tän oon tehny jo jonku aikaa sitte. Ostin Haaparannasta kerran kondensoitua maitoa ja oli tarkotus tätä kokkeilla, maito jäi kuitenki kaappiin vähä unohuksiin. Muistin sen sit ja oliki just menossa vanhaks joten sain tehtyä sit vihdoin ja viimein tätä :D En tiiä vaikuttiko se että käytin varmaan viimesenä käyttöpäivänä sen maidon, et toffeesta ei tullu niin löysää ku oletin, mutta hyvän makusta oli kuiteski! :)

Ohje on suoraa Chocomum:in-blogista

 

Banoffee-torttu

Pohja:

300 g suklaa Digestive-keksejä

100 g voita

Täyte:

397 g kondensoitua maitoa

3-4 banaania

2,5 dl Flora vispiä

2 tl vaniljasokeria

kaakaojauhetta

 

Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.

Pingota n.20cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.

Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi (ole tarkkana keittäessä, että purkki on kokoajan vedenpeitossa, se saattaapi kuulemma räjähtää jos vesi käy vähiin... HUIH).

Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.

Vaahdota Flora vispi ja mausta se vaniljasokerilla.

Pilko banaania toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko taas banaania vaahdon päälle. Pintaan laitettavat banaanit pysyy parempina, jos pyöräytät ne sitruunamessa, silloin ne ei tummu niin paljon.

Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!