Vadelma kakku
Kuvan oton jälkeen perhoset käännettiin toisin päin, "päät" vastakkain, että eivät ole lähössä eri suuntiin kuten tässä vielä ;))
Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Tein 6-munan pohjan. Leikkasin kakun kolmeen osaan ja kummassakin välissä on vadelma-valkosuklaamoussea Marien ohjeella, joka oli tosi hyvän makusta. Kostutin pohjat vielä ensin vanilja-maidolla. Päälle tuli vadelma-kiille ja kermaa.
Kuvan oton jälkeen perhoset käännettiin toisin päin, "päät" vastakkain, että eivät ole lähössä eri suuntiin kuten tässä vielä ;))
Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon, sekoita varovasti nostellen. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 35 min.
Täyte:
vadelma-valkosuklaamousse Marien ohjeella. Tämä riitti mulla 1,5 kakkuun.
200g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl Flora vispiä+2 rkl sokeria (itte laitoin 4dl kermaa)
2 rkl kiehuvan kuumaa vettä (joudui ite laittaan vähän enemmän)
8 liivatetta
n. 400g pakastevadelmia
vadelma-valkosuklaamousse Marien ohjeella. Tämä riitti mulla 1,5 kakkuun.
200g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl Flora vispiä+2 rkl sokeria (itte laitoin 4dl kermaa)
2 rkl kiehuvan kuumaa vettä (joudui ite laittaan vähän enemmän)
8 liivatetta
n. 400g pakastevadelmia
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa ja tuorejuusto, lisää kermavaahto. Laita tässä vaiheessa pohjat valmiiksi pöydälle täyttöä varten ja kostuta halutessasi. Sulata liivatteet kuumaan veteen (joutuin laittaan vähän enemmän tuota vettä, että sain liivatteet sulatettua.) ja valuta ohuena nauhana suklaatuorejuustovaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää vadelmat ja sekoita. Täytä kakkupohjat, sillä täyte hyytyy aika äkkiä jäisien marjojen vuoksi.
Kääri kakku kelmuun ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kääri kakku kelmuun ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Päälle:
vadelmia (en muista ihan tarkaa määrää)
hyytelösokeria
vajaa 2prk Flora vispiä
Seuraavana aamuna tein kakun päälle vadelma-kiilteen hyytelösokerilla, sokeripurkissa olevan ohjeen mukaan ja pursotin kerman reunoille. vadelmia (en muista ihan tarkaa määrää)
hyytelösokeria
vajaa 2prk Flora vispiä
Kommentit