Tämä kakku on hieman muunneltu Pirkan hämähäkkiverkko-kakusta. Pintaan piti tulla hämähäkinverkko, mutta siitä tulikin kukka :D Mutta kakku oli oikein hyvän makusta :)

 

Kuva on huonolaatunen kun ei ollu oikeeta kameraa käytettävissä :/

Pohja:
4 kanamunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
2 dl säilykepersikoiden mehua

Vanilja-juustovaahto:
1 tlk (2½dl) Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa (pirkka kevyt)

Täyte:
2 tlk persikanpuolikkata mehussa
1 dl suklaakastiketta (tuubissa)

Koristeluun:
n. ½ dl suklaakastiketta (tuubissa)
½-1 ps (à 150g) Tyrkisk peber crush-salmiakkirouhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaako- ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa uunin alatasolla n. 30min. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.

2. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Valuta persikat (ota mehu talteen) ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi tai pieniksi kuutioiksi.

3. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy mehulla ja pursota pohjalle n. ½dl suklaakastiketta. Levitä päälle puolet persikoista ja 1/4 vanilja-tuorejuustovaahdosta. Täytä seuraava kerros samoin. Nosta päälle kostutettu kansilevy. Nosta kakku kylmään kostumaan kevyen painon alle vähintään tunniksi.

4. Levitä kakun pinnalle ja reunoille loput vanilja-juustovaahdosta veitsen tai lastan avulla. Pursota kakun pinnalle ympyröinä jääkaappikylmää suklaakastiketta, josta kuvioita hämähäkinverkon keskeltä reunoihin tikulla vetäen. Koristele reunat salmiakkirouheella (Tämä koristelu oli aika vaikeeta, että sain sen rouheen nätisti siihen reunaan... ;))