Pikkusiskolla oli rippijuhlat heinäkuussa, tässä muutama kakku sieltä :) Näiden lisäksi oli tarjolla ainakin täytekakkua, mansikkapiirakkaa ja cookie popseja, mut lisäilen niitä myöhemmin. Ja oli toki lisäks vielä muiden tekemiä tarjoiluja :)

Tarjolla oli perinteistä mango-juustokakkua (tuttu ja turvallinen, mutta niiin hyvää :))

 

Ja toisena juustokakkuna Taivaallinen espressokakku, ohje Kinuskikissalta. Tän ohjeen löysin jo paljon aikasemmin, mutta nyt oli hyvä tilaisuus testata sitä. Tämä oli ihan tosi herkkua, nam!

 

Ohje otettu suoraa Kinuskikissalta:

Pohja:
200g dominoja
50g voita tai margariinia
1 iso Daim-patukka

Täyte:
2 dl kahvia (tavallista, ei espressoa)
2 rkl sokeria
4 rkl perunajauhoja
2 dl kevytmaitoa
½ pkt Daim-patukkaa
5 liivatetta
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kahvia
1 rkl vettä

Koristelu:
- dominomurua
- ½ Daim-patukka paloiteltuna

Leikkaa pohjaa varten Daim-patukka veitsellä pieneksi murskaksi. Valmista keksipohja ohjetta noudattaen, mutta lisäten keksimuruun Daim-murskan.

Keitä kahvi (2 dl + 2 rkl). Sekoita kiisseliä varten kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kahvi (2 dl) ja maito. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.

Erota kiisselistä 1 ¾ dl. Leikkaa puolikas Daim-patukasta veitsellä murskaksi ja sekoita tuohon erottamaasi kiisselimäärään.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja loput (ei Daim-murskaa sisältävä osa) kiisselistä. Kuumenna kattilassa kahvi ja vesi ja sulata liivatelehdet joukkoon. Kaada täytteeseen.

Kokoa kakku kaatamalla vuokaan pohjan päälle vuorotellen täytettä ja tiputtamalla nokareittain Daim-kiisseliä. Voit edesauttaa nokareiden leviämistä vetämällä veistä täytteen joukossa. Vedä veistä myös vuoan reunasta reunaan: näin saat elävyyttä leikkauspintaan. Säästä päällimmäiseksi täytettä niin, että kiisselinokareet peittyvät ja saat kakulle tasaisen pinnan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamien tuntien ajan tai seuraavaan päivään.

Koristele dominomurulla, Daim-paloilla ja vaikkapa suklaakuorrute-pursotuksin.