Siskon valmistujaisiin tein kaksi tämmöistä Britatorttua. Ensimmäistä kertaa tekkiin, mutta tuli hyvän makusia. Ja päällä suomalaisia mansikoita :D Ohje oli Pirkkalehdessä tein vain näihin erilaisen täytteen.

1244310377_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja
150g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa

Marenki
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Täyte
pakastemansikoita
3 dl kermaa
1 prk Valion vaniljarahkaa

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaalean ruskea.

Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi. Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Vatkaa kerma ja sekoita sen sekaan vaniljarahka. Levitä kerma-rahkaseos levylle ja laita päälle pilkotut mansikat. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele esim. tuoreilla mansikoilla ja mansikan lehdillä.