Tämmöisen tein myös siskon valmistujaisiin. Pohja oli leikatessa keskeltä tosi kova, mutta se ei onneksi vaikuttanu makuun.. tästäkin tuli ihan hyvän makunen :) Tämä ohje oli Pirkka lehdessä.

1244310473_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tästä tulee n. 16 annosta

Pohja
200g tummaa suklaata tai maitosuklaata (itte tein maitosuklaasta)
6 dl riisimuroja

Mansikkahyytelö
5 liivatelehteä
3 rkl limettimehua (ohjeessa oli lisäksi 1:n limetin raastettu kuori)
½ l tuoreita mansikoita (ittellä oli pakastemansikoita)
2 dl vispikermaa
2 tlk (à 150g)  pirkka-vaniljajogurttia
1 dl sokeria

Koristeluun
½ l tuoreita mansikoita

Paloittele ja sulata suklaa. Sekoita sulatetun suklaan joukkoon riisimurot. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan päälle leivinpaperi (vuoan halkaisija 24cm). Levitä vuokaan tasaisesti suklaa-riisimuroseos. Nosta vuoka kylmään.

Laita liivatteet kylmään veteen. (Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. (itte laittoin valmista limettimehua)). Paloittele puhdistetut mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun limetin mehuun.

Lisää jogurtin joukkoon mansikkapalat, sokeri, (limetin kuoriraaste) ja liivate-mehuseos. Sekoita vielä seokseen kermavaahto ja kaada seos suklaa-riisimuropohjalle.

Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä kylmässä 2-3 tuntia.

Koristele esim. tuoreilla mansikoilla