...Kun äidillä lapsia on yksitoista ja hännät on solmittu yhteen...
Lasten omat synttärikakut kirjassa oli ohje siskonpetikakkuun ja tuosta laulusta sain sitten idean tehdä peikkokakun, tähän sänkyyn ei kyl mahtunu ku viisi peikkolasta ;)
Tässä kakussa kokeilin ekaa kertaa voikreemikuorrutetta ja se tuntu aluksi vähän vaikealta levittää... kuvastakin huomaa et ei levittyny ihan tasaisesti.. Ite vielä halkasin ja täytin kakun enne kuorruttamista. Kakusta tuli ihan hyvä, tuo päällinen oli vaan aika makkeeta ;))


1911824.jpg

Ohje suoraa kirjasta
Tarvitset:
1 kakkupohjan (n. 33 x 22cm, korkeus 5cm)
5 keksiä tai suklaapatukkaa vartaloiksi
1 annos vaaleanpunaista kuorrutetta (ohje alempana)
0,5 annosta pinkkiä tai punaista kuorrutetta (Tein yhteensä yhen annoksen kuorrutetta ja siitäki jäi yli ja silti tuli aika makea kakku :))
5 vaahtokarkkia tyynyksi
5 pientä pyöreää keksiä (Äiti oli löytäny tuommoisia valmiita naama keksejä, jotka oli tosi käteviä)
koristelugeeliä
pieniä koristerakeita silmiksi
vihreitä ja punaisia remmikaramellejä
lakritsi mattoa hännäksi

Voikreemikuorrute:
250g suolatonta voita
500g tomusokeria
1 tl vanilja-aromia tai 2 tl vaniljasokeria
2-4rkl maitoa

Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon. Lisää tomusokeri ja vanilja-aromi tai vaniljasokeri vähitellen voin joukkoon sähkövatkaimen pienellä teholla vatkaten. Lisää maitoa sen verran, että saat hyvin levittyvän seoksen. Värjää kuorrute haluamasi väriseksi.

Käännä kakun paistopinta alaspäin ja levitä kakulle ohut kerros vaaleanpunaista kuorrutetta. Aseta keksit suunnilleen keskelle kakkua. Levitä pinkki kuorrute keksien yläpuolelle eli noin kolmannekselle kakun pinta-alasta sekä samasta kohtaa myös kakun reunoille. Laita sitten hiukan litistetyt tai sopivan kokoisiksi leikatut vaahtokarkit tyynyiksi patukoiden kohdalle. Piirrä pieniin pyöreisiin kekseihin kasvot ja hiukset koristelugeelillä. Silmiksi voit käyttää myös koristelurakeita. Nosta kasvot keksipatukoiden ja tyynyjen väliin. Levitä loput vaaleanpunaisesta kuorrutteesta patukoiden päälle ja kakun reunoille peitoksi. (Ite en levittäny kuorrutetta ihan alas asti, että peikkojen hännät näky :)) Rypytä punaisia ja vihreitä remmikaramelleja helmalakanaksi. Laita suikaleet remmejä myös peiton yläreunaan koristeeksi. Pursota lakanalle kukkia tai muita koristeita koritelugeelillä tai käytä valmiita koristeita.